ODBOR ZA ZNANOST I TEHNOLOGIJU

Osnovni zadaci Odbora za znanost i tehnologiju Hrvatskog svjetskog sabora su povezivanje hrvatske inteligencije u iseljeništvu na opceprihvatiljivoj platformi nacionalnog zajedništva, njeno povezivanje sa znanosti u zemlji i gospodarstvom te provodenje zajednickih aktivnosti koje vode ka boljitku jedine nam domovine Hrvatske.
Odbor nije politicki iskljuciv i u njemu se mogu naci svi oni kojima je domovina Hrvatska na prvom mjestu, svi oni biseri u domovini i diljem svijeta i koji svojim sjajem upotpunjuju krunu hrvatske znanosti u cjelini. U toj kruni hrvatskog nacionalnog bica sudjeluju i državni cimbenici buduci da je osnovno polje djelovanja domovina Hrvatska, uz poštivanje njenog demokratski i slobodno izabranog vodstva.
Cilj Odbora jeste promicati interese znanosti i znanstvenika te u pocetku smanjiti, a nakon toga potpuno zaustaviti odlijev mozgova iz zemlje, mladih znanstvenika, koji tek krecu na put svog vlastitom priznanja i dokazivanja.
Lobiranjem i na druge nacine stvoriti potrebite preduvjete kako bi znanost i znastvenici konacno, nacionalno objedinjeni, bez politickih podjela, mogli za zajednickim stolom pokrenuti proces preobražaja hrvatske države i društva. Kroz svoj rad, u sferama civilnog društva, izvršiti pritisak na vlast da otvori kljucna mjesta sposobnima, a ne podobnima kao što je to sada slucaj. Samo takvi generatori mogu jamciti da ce se društvo, i država, pokrenuti u pravom smjeru. U smjeru koji svi želimo, kojeg ocekujemo...

 

INDEX